Dzień Zdrowej Żywności

Dodano: 2018-04-20

 Dzień Zdrowej  Żywności

W dniu 18 kwietnia w naszej szkole odbył się Dzień Zdrowej  Żywności organizowany w ramach Dni Promocji Zdrowia. Cała społeczność szkolna brała udział w degustacji zdrowych przekąsek przygotowanych na zajęciach warsztatowych przez uczniów klasy 2A i 2B  pod bacznym okiem pani Joanny Gwizdały – nauczyciela przedmiotów zawodowych branży cukierniczej

i  zarazem pasjonatki zdrowej i naturalnej żywności. Na naszym zdrowym

i kolorowym stole pojawiły się pyszne bułeczki, kanapki, ciasteczka bezglutenowe, suszone owoce oraz naturalne soki 100% tłoczone.

Impreza zorganizowana została przez pedagogów szkolnych Barbarę Grzegorz i Sylwię Motylewską dzięki dotacji Powiatu Cieszyńskiego.

 



« wstecz