Nasze cukierniczki w finale konkursu "Deser na dychę"

Dodano: 2019-03-07

Nasze cukierniczki w finale konkursu "Deser na dychę"

Jest nam niezmiernie miło poinformować, że nasze cukierniczki Joanna Rucka z kl. 3a i Magda Gancarz z kl. 2a przeszły eliminacje i dostały się do ogólnopolskiego finału konkursu „Deser na dychę”!

Jurorzy w składzie w składzie: Giacomo Canteri i Mario Serani dokonali oceny nadesłanych prac –
w ramach jubileuszowej 10 edycji SweetTargów. W eliminacjach wzięło udział 22 drużyny. Każda drużyna reprezentowana przez 2 uczniów. Zespoły reprezentowały szkoły, pracodawców i organizacje związane z branżą gastronomiczną z terenu Polski. Do etapu finałowego zakwalifikowano 10 najlepszych zespołów, które zaprezentowały najwyższy poziom w 10 kryteriach. Jury oceniało m.in. nazwę deseru, oryginalność receptury, kreatywność, zastosowanie w deserze lodów, metody i techniki zastosowane podczas wykonywania dzieła.

Nasze dziewczyny wykonały lodową wariację z ekologicznych wiśni oraz kwiatów wiśni na lekkim ganaszu. Do eliminacji uczennice przygotowała pani Joanna Gwizdała. Trzymamy kciuki w finale!

 

Pragniemy serdecznie podziękować Piekarni GS Brenna za umożliwienie przećwiczenia deseru oraz państwu Dominice i Damianowi Machej z firmy Chefstore za wypożyczenie fartuchów i zastawy.

 

 



« wstecz