Brokurier
Dodano: 31.03.2015Drodzy uczniowie!
Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych mamy do rozdania egzemplarze „Biokurierów”.
We wiosennym numerze można znaleźć sporo o ekomięsie i nabiale. Jak powstają? Czym różnią się od konwencjonalnych odpowiedników. Polecamy reportaż z gospodarstwa ekologicznego „Kozia Łąka”, które słynie z „Serów Łomnickich” – dodajmy, że serwuje je w restauracji m.in. Wojciech Modest Amaro.
Biokurier to informacje przydatnych dla zdrowia. Artykuł „Wiosenny detoks” pokazuje jak oczyścić i wzmocnić organizm bez stosowania katorżniczych diet. Szczegółowo opisane zostały także walory zdrowotne kurkumy. Nie brakuje informacji dla entuzjastów Sprawiedliwego Handlu. W przepisach kulinarnych znajdziecie 4 nieoczywiste sposoby na jajko: kakaowe bezy z sosem karmelowym, pasta jajeczna z tymiankiem i pieprzem cayenne, warzywny omlet z oregano i pietruszką oraz sałatka z jajami, suszonymi pomidorami, orzechami i makaronem razowym. Zachęcamy z zapoznaniem się lektury. Czasopismo „Biokurier” trafiło do nas dzięki uprzejmości wydawnictwa Gaj i pana Karola Przybylaka, otrzymaliśmy 50 egzemplarzy! Ci, którzy uczestniczyli w warsztatach na temat zdrowego odżywiania już otrzymali. Jeżeli jesteście zainteresowani darmowymi egzemplarzami, to znajdują się one na stoliku obok portierni lub na portierni.