Dekorowanie tortów kremami
Dodano: 16.05.2016Już po raz kolejny nasi cukiernicy brali udział w warsztatach cukierniczych, które odbyły się w firmie Savpol przy współpracy Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego. Uczniowie szkolili się pod okiem mistrza cukiernictwa pana Krzysztofa Wysłuchy dekorowali torty kremem. Do dyspozycji był sprzęt cukierniczy i urządzenia oraz barwniki spożywcze. Dekoracja tradycyjnych tortów została trochę wypchnięta przez styl angielski, ale często torty z kremami mają lepszy smak niż masa plastyczna. Można było zobaczyć w jaki sposób wykonuje się różę „na gwoździu”, zobaczyć całą gamę końcówek (tylek).
Zapraszamy również na funpage’a „Cukiernicy i piekarze w ZSTiO, gdzie znajduje się fotorelacja z warsztatów oraz można znaleźć filmik, na którym pani robi właśnie taką różę. Wszyscy wykonali kolorowe torty i przy tym bardzo dobrze się bawili. Nasza ekipa na pewno zapamięta ten dzień jako udany i wesoły.
Pragniemy podziękować panu Szymonowi Konkolowi, który jest założycielem Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego i zaprosił nas na warsztaty oraz firmie Savpol, sponsorowi surowców.