Kamil na szkoleniu w akademii Polmarkus z „Tajników nowoczesnego cukiernictwa”.
Dodano: 20.03.2015W środę 18 marca nasz uczeń Kamil Małysz brał udział w szkoleniu prowadzonym przez pana Jarosława Nowakowskiego – głównego technologa firmy Polmarkus. Przypomnijmy: Kamil brał udział w konkursie na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i zdobył nagrodę specjalną. Nagrodą dodatkową dla wszystkich uczestników tego konkursu było właśnie szkolenie z tajników nowoczesnego cukiernictwa. Przy pomocy specjalistycznego sprzętu oraz w większości dostępnych produktów zostały wykonane torty czekoladowe, desery w szklankach z marakuji, ciastko deserowe z lekkim musem orzechowym i chrupką, tarta migdałowa. Wszyscy adepci sztuki cukierniczej zaznajomili się
z najnowocześniejszym sprzętem do produkcji lodów, całym procesem produkcji i oczywiście degustowali prezentowane desery lodowe. Każdy uczestnik został zaopatrzony w materiały i firmowy fartuch. Po zakończonym szkoleniu i degustacji był czas na odwiedzenie sklepu firmowego Polmarkusa.
mgr inż. Joanna Gwizdała