Warsztaty z czekolady Akademia Mistrza 2018
Dodano: 03.06.201830 maja mieliśmy zaszczyt gościć Mistrza Świata w cukiernictwie pana Mieczysława Chojnowskiego, który aktywnie uczestniczy w spotkaniach z Cukiernikami i Piekarzami z całej Polski i zagranicy. Spotkania są organizowane przez Zakłady Tłuszczowe Kruszwica. Prowadzi szkolenia w Akademii Mistrza, jest trenerem młodych cukierników startujących w konkursach ogólnopolskich i międzynarodowych. Wyszkolił sześciu mistrzów Polski. Specjalizuje się w produkcji tortów, dekoracjach z karmelu, czekolady i marcepanu. Nasi cukiernicy po raz kolejny mogli uczestniczyć w warsztatach czekoladowych. Warsztaty były darmowe dzięki uprzejmości Zakładów Tłuszczowych Kruszwica. Czekolada, na której pracowali uczniowie była najlepszej jakości. Wykonali praliny z przepysznymi nadzieniami, ganasze, czekolady z dodatkami, lizaki, trufelki. Joanna Gwizdała, która zorganizowała warsztaty z Mistrzem Chojnowskim pragnie serdecznie podziękować Akademii Mistrza oraz koordynatorowi warsztatów panu Jackowi Zięba za pomoc w zorganizowaniu warsztatów.
Zapraszamy na fotorelację.