Zdrowo smacznie artystycznie
Dodano: 06.03.2018Z ogromną radością informujemy, że nasza szkoła zakwalifikowała się do trzeciej już edycji ogólnopolskiego konkursu cukierniczego: „Zdrowo – smacznie – artystycznie”! Konkurs organizowany jest w ramach Sweet targów, a jego organizatorami są OHP w Rybniku oraz Blue Business Media. Do eliminacji swoje prezentacje zgłosiło 15 drużyn z całej Polski. Punktem obowiązkowym prezentacji było obliczenie wartości odżywczej przygotowanego tortu oraz pokazanie na slajdach jak powstawał tort. Naszą szkołę będą reprezentować dwie drużyny pod okiem pani Joanny Gwizdały: • Paweł Pietrzyk i Szymon Łukowski z kl. 3b, wykonają: „Bezglutenowy tort z czerwonej fasoli z karobem, przekładany marmoladą z suszonych fig” • Anna Gaszczyk i Patryk Cieślar z kl. 2a, wykonają: „Tort marchewkowy z tymiankiem przekładany konfiturą z suszonej żurawiny i kremem z koziego sera” Pragniemy również podziękować cukierni „Haneczka” w Międzyświeciu za umożliwienie wykończenia tortów, a Klaudii Polok i Asi Ruckiej za ogromne zaangażowanie!